Škrečok - Můj Zvěřinec.cz

Škrečok

MůjZvěřinec.cz | Hlodavce (Atlas zvierat)
Křečík džungarský

VÝSKYT: vyskytujú sa na všetkých kontinentoch mimo Austálie a Antarktídy

VEĽKOSŤ: 60 – 180 mm, podľa druhu

VÁHA: 20 – 140 g, podľa druhu

DĹŽKA ŽIVOTA: 2 – 4 roky

CHOVNÉ ZARIADENIE:
klietka alebo sklenená nádrž s krytom z pletiva, podľa veľkosti chovaného druhu od rozmerov 50 x 40 x 20 cm (š x d x v), prípadne aj väčších rozmerov

VYBAVENIE ZARIADENIA:
podstielka – hobliny, seno, najlepšie špeciálna podstielka z drevených odštiepkov alebo z lisovaných granúl papierového odpadu. Kŕmitko a napájačka s čerstvou vodou. Do zariadenia jee možné umiestniť aj hračky, podliezačky a úkryt (domček).

TEPLOTA: izbová

CHOV: chováme jednotlivo alebo v pároch, rozmnožovanie je pomerne ľahké. Škrečok nieje spoločenské zviera, preto pozor pri pridávaní nových zvierat do skupiny a pri pripúšťaní. Škrečky sú nočné zvieratá.

ROZMNOŽOVANIE: Doba gravidity samice je 15 – 18 dní, rodí sa 4 – 12 slepých, hluchých a holých mláďat.

KŔMENIE: semená, obilie, zelenina (mrkva, kaleráb), ovocie aj sušené, tvrdý chlieb, seno

MANIPULÁCIA: zviera berieme do ruky za kožu za hlavičkou alebo necháme vyliezť na dlaň a druhou rukou jemne prekryjeme. Pozor na útek!

UPOZORNENIE: môže bolestivo uhryznúť alebo poškriabať, prípadne utiecť pri zľaknutí

DOPORUČENÁ LITERATÚRA:
Křeček zlatý – Velenská – Robimaus
Hlodavci – Velenská – Robimaus

Křečík džungarský Křeček Křeček roborovský Křeček džungarský

Napsat komentář

Mujzverinec.cz © 2015, all rights reserved