Papoušci Jižní Amerika - Aratingy, Nandejové, P. patagonští - Můj Zvěřinec.cz

Papoušci Jižní Amerika – Aratingy, Nandejové, P. patagonští

MůjZvěřinec.cz | Ptáci (Atlas zvířat)
papousci

PŮVOD: Jižní Amerika

ZÁKLADNÍ POPIS: Velikost těla 29 – 45 cm

ROZLIŠENÍ POHLAVÍ: Možné pouze určením DNA.

CHOV: Prostorná klec nebo pokojová voliéra, pro pár je vhodná prostorná venkovní voliéra s vnitřním temperovaným prostorem a odolná síle zobáku.

POTRAVA: Směs pro velké papoušky doplněná každodenní dávkou ovoce, zeleniny a k dispozici větve ovocných stromů na okus. Vždy by měli mít k dispozici grit a písek na trávení a sépiovou kost.
Potravu doplňujeme o minerály a vitaminy. Čerstvá voda v napáječce.

ROZMNOŽOVÁNÍ: Samice snáší do budky o rozměrech 25 x 25 x 50 cm s vletovým otvorem 8 – 10 cm 2 – 3 vejce, na kterých sedí 25 – 29 dní. Mláďata krmí oba rodiče do doby, než vylétnou z budky a naučí se samostatně přijímat potravu. Pohlavně dospívají ve 3 letech.

POVAHA: Když se v okolí těchto ptáků děje něco neobvyklého, umějí být velmi hluční. Nejsou příliš vhodní do bytových domů s mnoha sousedy. Ručně dokrmená mláďata lze zcela ochočit, zůstávají ale hlučná.

NEBEZPEČÍ PRO ČLOVĚKA: Při neopatrném uchopení může v sebeobraně štípnout zobákem, či škrábnout drápkem. Vzhledem k velké síle zobáku nenechávat v jejich blízkosti malé děti bez
dozoru!

Více informací získáte v prodejnách Pet Center.

Napsat komentář

Mujzverinec.cz © 2015, all rights reserved