Morčata - Můj Zvěřinec.cz

Morčata

MůjZvěřinec.cz | Hlodavci (Atlas zvířat)
morce

ROZŠÍŘENÍ: Jižní Amerika – Peru

VELIKOST: 25 – 35 cm

VÁHA: 800 – 1800 g

DÉLKA ŽIVOTA: 6 – 8 let

CHOVNÉ ZAŘÍZENÍ: Minimální velikost klece nebo skleněné nádrže s pletivovým stropem pro jedno zvíře je rozměrů 60 x 40 x 40 cm (d x š x v).

VYBAVENÍ ZAŘÍZENÍ: Podestýlka: hobliny, seno, nejlépe speciální podestýlka z dřevěných odštěpků nebo z lisovaných granulí papírového odpadu. Napáječka s čerstvou vodou a miska na zrní.

CHOV: Chováme jednotlivě i ve skupinách, lépe dvojice stejného pohlaví, ale pozor při přidávání nových zvířat do skupiny a při připouštění.

ROZMNOŽOVÁNÍ: Březost samice trvá 62 – 69 dní, rodí se 1 – 4 mláďata, ale většinou jen 2, která jsou dost vyvinutá a již od narození přijímají pevnou potravu. Mláďata se odstavují od samice v
5 týdnech.

TEPLOTA: Pokojová 21 – 23°C, pozor na přehřátí v letním období při chovu venku.

KRMENÍ: Pampelišky, jetel, rdesno ptačí – sbírané v přírodě ne u silnic, zelenina, ovoce, seno, granule pro hlodavce, krmné směsi a tvrdý chléb. Seno a čerstvou vodu musí mít k dispozici neomezeně.

UPOZORNĚNÍ: Nutno podávat krmení bohaté na vitamin C nebo přímo vitamin C!

MANIPULACE: Zvíře bereme do ruky opatrně tak, aby sedělo v dlani. Dospělá zvířata držíme druhou rukou u hlavy.

POZOR: Může bolestivě kousnout nebo škrábnout při úleku!

Více informací získáte v prodejnách Pet Center.

Napsat komentář

Mujzverinec.cz © 2015, all rights reserved