Kakadu - bílý, růžový, žlutočečelatý - Můj Zvěřinec.cz

Kakadu – bílý, růžový, žlutočečelatý

MůjZvěřinec.cz | Ptáci (Atlas zvířat)
kakadu

PŮVOD: Austrálie, Tasmánie, Nová Guinea a přilehlé ostrovy

ZÁKLADNÍ POPIS: Velikost těla 36 – 50 cm

ROZLIŠENÍ POHLAVÍ: Možné pouze určením DNA.

CHOV: Prostorná klec nebo pokojová voliéra, pro pár prostorná venkovní voliéra s vnitřním temperovaným prostorem a odolná síle zobáku.

POTRAVA: Směs pro velké papoušky nebo speciál pro kakadu doplněné každodenní dávkou ovoce, zeleniny a k dispozici větve ovocných stromů na okus. Nikdy nepodáváme AVOKÁDO, je jedovaté! Vždy by měli mít k dispozici grit a písek na trávení a sépiovou kost. Potravu doplňujeme o minerály a vitaminy. Čerstvá voda v napáječce.

ROZMNOŽOVÁNÍ: Není jednoduché. Vyžadují absolutní klid. Samice snáší do budky o rozměrech 50 x 50 x 70 cm s vletovým otvorem 10 – 12 cm 2 – 3 vejce, na kterých sedí 26 – 30 dní. Mláďata krmí oba rodiče do doby, než vylétnou z budky a naučí se samostatně přijímat potravu. Pohlavně dospívají ve 3 letech. Dožívají se až 40 let.

POVAHA: Pokud si pořídíme ručně dokrmené mládě, lze ho zcela ochočit. Vyžaduje pak každodenní kontakt a pozornost člověka. Pokud ji nemá, může se stát nervózním a velmi hlučným, může se začít poškozovat či ničit vybavení bytu.

NEBEZPEČÍ PRO ČLOVĚKA: Při neopatrném uchopení může v sebeobraně štípnout zobákem, či škrábnout drápkem. Vzhledem k velké síle zobáku nenechávat v jejich blízkosti malé děti bez
dozoru!

Více informací získáte v prodejnách Pet Center.

Napsat komentář

Mujzverinec.cz © 2015, all rights reserved