Holoubci - diamantový, kapský - Můj Zvěřinec.cz

Holoubci – diamantový, kapský

MůjZvěřinec.cz | Ptáci (Atlas zvířat)
holoubek

PŮVOD: Austrálie, Madagaskar, východní Afrika

ZÁKLADNÍ POPIS: Velikost těla 18 – 23 cm

ROZLIŠENÍ POHLAVÍ: Samec má okruží oka výraznější než samice.

CHOV: Prostorná klec nebo voliéra, společně třeba s astrildovitými druhy ptáků.

POTRAVA: Směs pro drobné exoty, doplněná každodenní dávkou zeleného krmení (různé plevely), senegalské proso v klasech. Vždy by měli mít k dispozici grit a písek na trávení a sépiovou kost. Potravu doplňujeme o minerály a vitaminy. Čerstvá voda v napáječce. Rádi se nechávají rosit vodou.

ROZMNOŽOVÁNÍ: Ve voliéře je jim nutno rozvěsit podložky o rozměru 12 x 12 cm a výšce 5 cm, na které si holoubci postaví hnízdo z různých materiálů např. sena. Samice pak snáší 2 vejce, na kterých sedí 12 – 13 dní. Vylíhnutá mláďata krmí oba rodiče až do doby, než opustí hnízdo a naučí se přijímat potravu sama. Dospívají v 6 měsících věku.

POVAHA: Jedni z nejmírumilovnějších druhů holubů. Ve voliéře si žije po svém a ostatní nechává v klidu. Jsou ideálními ptáky pro začátečníky.

NEBEZPEČÍ PRO ČLOVĚKA: Vzhledem k velikosti a povaze žádné.

Více informací získáte v prodejnách Pet Center.

Napsat komentář

Mujzverinec.cz © 2015, all rights reserved