Burunduci - Zemní veverky patřící mezi hlodavce - Můj Zvěřinec.cz

Burunduci – Zemní veverky patřící mezi hlodavce

MůjZvěřinec.cz | Hlodavci (Atlas zvířat)
burunduk

ROZŠÍŘENÍ: Euroasijská tajga od jihovýchodu Finska, část Ruska až do Japonska

VELIKOST: Tělo 12 – 17 cm, ocas 8 – 12 cm

VÁHA: 60 – 120 g

DÉLKA ŽIVOTA: Burunduci se dožívají v průměru 5 let.

CHOVNÉ ZAŘÍZENÍ: Burunduci jsou nároční na prostor, pro jednotlivce je vhodná voliéra rozměrů 100 x 50 x 50 cm (d x š x v), pro skupinu je ideální venkovní voliéra rozměrů 200 x 200 x 200 cm.

CHOV: Chováme jednotlivě nebo v páru, sestavení skupiny je problematické z důvodu nesnášenlivosti zvířat.

TEPLOTA: Chováme v pokojové teplotě, v zimním období v nevytápěné místnosti.

ROZMNOŽOVÁNÍ: Samice je březí 30 – 32 dní, po této době se rodí v průměru 3 – 5 mláďat, která jsou samostatná po 2 měsících od narození. Pro úspěšné rozmnožování je nutné zimování při teplotě 2–4°C.

VYBAVENÍ ZAŘÍZENÍ: Domeček 15 x 15 x 15 cm, každé zvíře by mělo mít svůj domeček, na podlaze jsou vhodné hobliny, suché listí, lesní hrabanka, rašelina nebo lignocel, napáječka se stále čistou vodou a ubikace hustě osazená větvemi.

KRMENÍ: Základem krmení jsou olejnatá semena, bukvice, obilniny, vařená rýže, ovoce, zelenina a čerstvé větve pro okusování.

MANIPULACE: Zvíře bereme do ruky opatrně. Burunduci jsou značně pohybliví a mohou kousnout.

POZOR: Může bolestivě kousnout nebo škrábnout!

Více informací získáte v prodejnách Pet Center.

Napsat komentář

Mujzverinec.cz © 2015, all rights reserved